Klicka här för att komma till Nordmarkens Motor i Årjäng

Klicka här för att komma till Opel-Center Karlstad i Karlstad

null

OPEL-CENTER KARLSTAD - OM OSS

null

Det är full fart i verkstaden och för att hinna med har vi stärkt upp med Jörgen som är senaste nyförvärvet i Opel-Karlstad teamet!

Jag heter Jörgen Hellgren och är 37 år.
Jag bor på Hammarö tillsammans med min sambo och våra två döttrar.
Båda flickorna tränar gymnastik och på lördagarna är vi i stallet då lill-tjejen även rider.
Jag gillar att terrängcykla så när tid och möjlighet finns hittar ni mig i skogsspåret.
Ett annat intresse är naturligtvis bilar och även det jag jobbat med i större delen av mitt arbetsliv, med undantag av 4 år som maskinmontör.
Har jobbat som tekniker på Cityverkstaden och mekaniker på Värmlands motor.
De senaste åren har jag varit på Lecab transportbilar.
Nu har jag fått förtroendet att meka Opel transportbilar, vilket ska bli jätte kul.
Hoppas vi ses!
null

1 februari öppnar vi och här kommer sista medlemen i Opelteamet!

Hej!

Mitt namn är Henrik Malm och jag kommer att jobba som tekniker här på Opel Center.

Jag är 36 år, uppvuxen i Grums men är nu bosatt i Karlstad med min familj som består av min sambo Linda och två barn Wilmer och Melwin.

På fritiden umgås jag med min familj. Spenderar mycket tid med barnen. På somrarna blir det mycket tid på sjön om vädret tillåter då vi har en liten eka. På vinterhalvåret tillbringar vi ganska mycket tid i ishallen då Melwin spelar hockey och vi är i väg på matcher och cuper under säsongen runtomkring. Jag försöker att vara fysiskt aktiv genom löpträning och har som mål att delta i flera lopp. Andra intressen är fiske, resa, musik och när tillfälle finns tar jag en sväng till garaget och pysslar lite. Jag har alltid haft ett stort bilintresse och har mekat mycket med bilar även på fritiden. När jag var yngre spenderade jag mycket av min tid i garaget. En period var det mycket rally, hade ett projekt och renoverade bl.a. en Ascona b årsmodell 81.

Jag har jobbat som bilmekaniker i 17 år med bl.a. Chevrolet och Opel. Har också arbetat på v8 Shopen med Chevrolet. Senast var jag på Lecab tills jag fick den här möjligheten. Tyckte att det lät mycket intressant och spännande så jag hoppade på direkt.

Henrik Malm, Tekniker.
Opel-Center Karlstad

null

Vi kan lite extra stolt presentera nästa stjärnvärvning till Opel-teamet!

Hej!

Jag heter Tobias Axelsson och kommer jobba i verkstaden som tekniker här på Opel-Center Karlstad.

Jag är född -76 i Göteborg och var bosatt där till juli -82 då vi flyttade till Vålberg och där är jag kvar än och är särbo med en tjej sedan många år tillbaka.

Efter grundskola blev det 3,5 år fordonsutbildning för att -97 göra lumpen i Falun och Kristinehamn en mycket rolig tid (speciellt i Falun) och erfarenhet. I slutet av -98 började jag på Ford när de öppnade en filial i Grums detta gick dock endast till -99 så då fick man börja leta nytt igen så i slutet på -99 började jag på en ny arbetsplats i Karlstad och har sedan dess jobbat med Saab, Opel och på slutet Kia.

När jag kom till Ford jobbade där en kille som körde rally, så där blev det att man var med på helgerna och skruvade under 5-6 år med många roliga minnen och platser allt ifrån Danmark till Härjedalen i 30 minusgrader. Annars är det jakt som är det stora intresset men även fiske och att resa och gå på konserter, det har blivit några under de senaste 10-12 åren med Springsteen, Metallica, Iron Maiden ett antal gånger men även Kiss, Motörhead och Foo Fighters.

På mitt förra jobb arbetade jag tillsammans med Jonas och Almir som också bytt till Opel Center Karlstad så vi kommer fortsätta vårt samarbete som kollegor. Vi har jobbat ihop sedan -99. Även Henrik, som blir mekaniker här, har vi arbetat tillsammans med och lika med Jari som blir säljare här. Detta gäng tillsammans med ytterligare några nya goa medarbetare och en så bra Opelåterförsäljare i botten (Nordmarkensmotor i Årjäng) kommer denna nystart för OPEL i Karlstad bli jättebra.

Välkomna till NYA Opel i Karlstad ALLIHOP!

Tobias Axelsson, Tekniker.
Opel-Center Karlstad

null

Dags att presentera ytterligare en värvning till Opelteamet.

Hej!

Jag heter Jari Kanto och är en 50 årig gubbe som har fått företagets förtroende att sälja Opel. Jag är född i Filipstad men uppvuxen i Dalarna. År 2005 flyttade jag tillbaka till Värmland och köpte hus i Väse där jag fortfarande bor. Mitt första minne med Opel var när jag vid 5-6 års åldern hade klättrat in i grannens uppställda Opel Rekord P2 1961-62 års modell som var ljusblå till kulören. Jag satt bakom ratten och vred den åt olika håll och drog i rattspaken för att växla.

När jag var 16 år gammal köpte jag min första bil efter mycket tjat hos farsan. Det blev en röd Opel Rekord Coupe av 1968 årsmodell. Gissa om klasskompisarna var avundsjuka? Efter Rekorden blev det Commodore som hade en sexa under huven med vinyltak. Det gick inte lång tid då jag hittade en riktigt fin Chamonix vit Opel Rekord 1900 "L" Coupé av 66 års modell med röd inredning. Sen träffade jag en trevlig flamma och vi blev ihop. Tiden gick och sen kom hon med en önskan. Vi skulle gifta oss och skaffa 6 st barn, och jag fick en klump i halsen och ögonen växte som pingisbollar och de drogs åt olika håll som på Marty Feldman. Att byta bort Coupén mot en kombi Volvo, 6 st gap halsar och en ruffsig hes fyrbent blåsbälg i bagaget kändes inte rätt. Vi gick åt olika håll då hon tyckte att jag gillade Opel mer än henne.

Åren gick och hon fanns ändå kvar i mina tankar och minnen. Vi hade en viss kontakt så vi visste att vi levde och vad vi höll på med. I juli månad 2013 bestämde jag mig för att söka upp henne i de mörkaste Smålandsskogarna där hon hade hamnat. Denna gång åkte jag ner i en Chamonix vit Opel Kapitän-1966 som jag hade. Den första som kommer att möta mig var hennes dotter och sen kom "Flamman". Jag minns orden och det första hon sa; "Ser att ränderna har inte gått ur dig ännu!" Inte att man har blivit rundare och något som påminner om hårväxt uppe i skallen. Vilket i och för sig uppskattades. Vi bestämde att det ska nu bli vi två och giftemålet blev av i november. Bröllopsfotot togs i en Opelfirma. Hon sitter bredvid bilen på höger sida om fotot. Vi var tvungna att skoja till det.

Opel har jag stått fast vid sen 16 års ålder och många modeller har jag haft och kört. Jag har provat några andra märken men de är lätt räknade. Jag har suttit i styrelsen för olika Opelklubbar. Senast var jag med och bildade Opel Club Sweden för 2-3 år sedan. Det var tidigare Rekord & Commodore klubben. Det blev sammanslagning med Opel Sports Club. En klubb som har ett riktigt bra och tajt samarbete med Opel Sverige idag. Det man gör tillsammans är unikt och något som Tyska Opel nere i Rüsselsheim är positiva till och följer upp detta med glädje. Bra förmåner och rejäla rabatter vid köp av en ny Opel. Olika träffar för familjer och körning på bana som är ett arv hos Opel. September förra året hade man en Track day på Kinnekulle där representanter från Opel Sverige var på plats. Inte mindre är Anders Bagge dök upp och rattade Opel på Kinnekulle banan. Klubben har fått utmärkelsen Bästa märkesklubb två år i rad av Bilsport. På ca 2 år har klubben vuxit närmare 300% där ekonomin har blivit riktigt stark och bra. Här är alla Opels modeller välkomna.

Jag har jobbat som truckförare, smed, cnc-operatör, snickare, bilrekondare, utbidad bilplåtslagare, haft egen däck firma, började med bilförsäljning 1999. År 2001 började jag med Opel vilket kändes bra. Tänk att få jobba med det man är intresserad av. Åren höll i sig och 2005 blev det flytt till Värmland där jag sålde Opel i Karlstad och Kristinehamn. Jag slutade där hösten 2010 och började på Citroën. Det varade inte länge och i ärlighetens namn, franskt inte min grej varken som bil eller drickbart. Jag jobbade ett tag i Norge som snickare och efter det skaffade jag lastbilskort.

Mina intressen är givetvis Opel, Amerikanska bilar då helst GM, resor som jag helst gör med gammelbilen till Norge, Sverige, Finland och att få umgås med goa vänner. Besöka Opelfabriken nere i Rüsselsheim, lyssnar på Rocka Billy, det får inte Elvis att vrida sig i graven och gumman förstås och även naturen. Jag tycker om att skoja. Genom åren så har man lärt känna massor av goa Opel vänner oavsett klubb genom olika träffar. En höjdare är givetvis Opelträffar där man träffas under olika aktiviteter.

Jag äger några veteran Opel bilar, en Opel Rekord 1700 från 1965, Opel Rekord 1900 Caravan 1968, Opel Rekord Coupé 1971, Opel Diplomat V8 1967, Opel Frigidaire 1958, det är ett kylskåp som fortfarande fungerar! En gammal Astra Caravan 1,8 Sportive Kombi som slit och släng bil där även den nu fyrbenta, trötta ruffsiga slöa blåsbälgen har sin egen plats i bagaget...

För mig är det en stor ära som jag bugar och tackar för att få börja på Opel Center i Karlstad. En huvudägare som tror och satsar på varumärket Opel. Ett bra team där alla gillar och föredrar Opel. Här kommer alla Opels modeller att visas i olika kulörer i en fräsch hall och inte några få modeller som har gömts bakom en skiljevägg. Vi ser till att kunden får sin Opel och ingenting annat.

Då jag har erfarenhet att arrangera olika träffar så har jag fått uppdraget att fixa en träff här på Opel Center under året. Det blir visning av Opels klassiska modeller genom åren med festligheter under dagen. Här snackar vi om Blitz Hitz! Troligen blir det i maj månad. En Opel orgie som ni inte vill missa! Mera om detta lite längre fram.

Ännu ett stort tack och välkomna till Opel Center!


Mvh; Jari
Opel-Center Karlstad

null

Här kommer vår fjärde drömvärvning. Håll utkik! Vi presenterar löpande Per, Jonas, Almir och Marcus kollegor!

Hej!

Jag heter Marcus Blom och är född -87, med andra ord är en 30-års kris i antågande.

Jag är uppvuxen i Forshaga där jag ännu bor med min sambo och två bonusdöttrar som vi har varannan vecka. Så den ena veckan är det motorcyklar och gitarrer, och den andra veckan är det alltså balett och hästhoppning. Mångsidigt.

Några av mina tidigare erfarenheter i arbetslivet består bl.a. av en lång anställning inom OKQ8 Värmland som mackbiträde i Forshaga, tvättgatan på Bergvik (där det duschats både bilar och kunder), samt att jag var med och rustade upp vad som skulle bli de nyrenoverade stationerna i Säffle och Årjäng. Jag har skruvat lastbilar på Värmlands motor och tillverkat reklamskyltar på Alfa Neon i Kil, och avslutar nu en sex årig anställning där jag arbetat med bland annat Opel som reservdelssäljare på en bilfirma i Karlstad.

En stor passion är musik, och jag hävdar å det bestämdaste att Europes "Prisoners In Paradise" från -91 är förkastligt underskattad. För övrigt består min fritid gärna av familjen, böcker, fiske, träning och min båge, Honda Shadow.

Jag skulle beskriva mig som en lugn och trygg person, lättsam och omtyckt.

Mina riktlinjer är ett öppet sinne, uppriktighet och ärlighet och jag sätter stort värde på ett gott samarbete, både mellan mina medarbetare och mina kunder. Jag gör allt jag kan för att du ska känna dig trygg och väl mottagen vid ditt besök, så kom in till mig så snackar vi lite Opel.

Marcus Blom, Reservdelsansvarig och kundmottagare.
Opel-Center Karlstad

null

Här kommer vår tredje drömvärvning. Håll utkik! Vi presenterar löpande Per, Jonas och Almirs kollegor!

Hej!

Ni som träffat mig är säkert inte förvånade att jag nu flyttar på mig och följer med Opel till Opel Center Karlstad. Jag heter Almir Balic född -76 i Bosnien. På grund av oroligheterna på Balkan kom jag och min familj till Sverige när jag var 16 år. Hamnade på en flyktingförläggning tillsammans med massor av nyanlända. En av mina rumskamrater i Skara brevväxlade med tjejkompis hemma i Bosnien, återkommer med henne! Bodde 6 månader i Bengtsfors. Sedan till Karlstad och Skåre i maj 94. Ville egentligen gå mediautbildning men hamnade på Fordonsmekanisk och på den vägen blev. Praktiserade på Opel- verkstad och tog studenten och fick direkt jobb på måndagen efter studenten och har jobbat med Opel sedan dess. Träffat massor med kunder under 10 år som ansvarig för snabbservice.

Åter till brevväxlande rumskamraten. Träffade min blivande fru Aida på en fest i Västerås. Visade sig att Aida kom från samma stad som jag i Bosnien och hör och häpna det var hon som brevväxlade med min rumskamrat från Skara.

Köpte hus på Hammarö 2007. Renoverat det mesta. Skaffade jakthund 2007 som också givetvis är Bosnier. Fick mitt första barn Arman 2011 och 2013 mitt andra barn Nadia. Mycket pappaledighet 6 månader med varje.

Är med i ett jaktlag i Molkomstrakten. Redan nu lämnat in min ledighetsansökan för älgjaktsveckan. Jagar småvilt, hare, rådjur, räv. Har jagat ripa med min norska granne som är tokig i ripjakt.

Almir Balic, Kundmottagare/servicerådgivae och ansvarig för planeringen i verkstaden.
Opel-Center Karlstad

null

Opel Center Karlsad-teamet börjar bli komplett. Här kommer vår andra drömvärvning. Håll utkik! Vi presenterar löpande Per och Jonas kollegor!

Hej!

Mitt namn är Per Eriksson och jag har fått det stora förtroendet att arbeta som säljare här på Opel-Center i Karlstad.

Jag är född 1974 och bor i egen villa i Kil tillsammans med mina två barn, Oscar 9 år och Svea 7 år.

Mina stora intressen är, utöver mina barn, självklart bilar. Ett intresse jag haft sedan barnsben och min första bil köpte jag redan när jag var 15 år gammal. En Opel Manta i ett dåligt skick som jag helt på egen hand renoverade. Bilen blev nästintill i nyskick! Idag är jag ägare av en Pontiac Firebird Trans Am som jag sköter som ett lindebarn och det är en härlig känsla med V8 muller. Genom mitt intresse för den här bilen så valdes jag in som ledamot i Transam-klubbens styrelse. Vi är ett glatt gäng i klubben och har några större träffar varje år. Höjdpunkten är Banditrun i Älvdalen. En träff som hyllar klassikerfilmen ?Nu blåser vi snuten? som de flesta med bilintresse säkert känner till.

Rallysport är, eftersom jag bor i Värmland, ett intresse jag också delar med många. Bland annat min pappa som var kartläsare åt Bror Danielsson och Owe Olofsson. Under en kortare period körde jag själv också, men insåg att sporten var alldeles för dyr för min plånbok.

Genom mitt yrkesliv, som inneburit ett antal olika tekniska yrken, så har jag även varit säljare för ett par andra märken än Opel. Nu känner jag att jag äntligen ?kommit hem? igen efter några års uppehåll. Att sälja bilar är mitt kall känns det som, och det ska bli väldigt kul och trevligt att få hjälpa både gamla och nya kunder till ett bra bilval inom Opels spännande modellprogram.

Per Eriksson, Bilsäljare
Opel-Center Karlstad

null

Opel Center Karlsad-teamet börjar bli komplett. Här kommer vår första drömvärvning. Håll utkik! Vi presenterar löpande Jonas kollegor!

Hej!

Jag heter Jonas Gefvert och kommer jobba som tekniker här på Opel-Center Karlstad.

Jag är 39år och bor i Kil tillsammans med min fru Angelica och vår dotter Olivia 10år. Till hushållet hör även den lite smått galna kombinationen av två katter och en liten dvärghamster. Jag tycker om att följa vår dotters utveckling i skolan och även hur hon utvecklas och gör framsteg som konståkningstjej. För min egen del så blir det massor med mil på sadeln på min mountainbike varje år. Började tävla för några år sedan och då är det främst långlopp som gäller. Grymt härligt att susa fram på stigarna över stock och sten. Under vintern blir det mycket löpning och ska även börja att åka längdskidor. Följer även F1 och framförallt MotoGP nästintill slaviskt. Tyvärr har jag ännu inte sett något av det live men det kommer förhoppningsvis ske vid tillfälle.

Bilar och motorer är nog något som jag gillat i hela mitt liv. Har sedan 1997 oavbrutet jobbat med Opel och Saab. Så 2017 firar jag 20år tillsammans med Opel! Har även jobbat som racingmekaniker och bland annat varit mekaniker åt Prins Carl-Philip, Flash Engineering 2010 - 2012, Polestar Cyan Racing 2013, Team Tidö 2014 och några inhopp tillbaka hos Polestar Cyan Racing under 2015. Har varit fantastiskt roliga säsonger där man fått träffat massor med intressanta personer och fått flera nya vänner. Då mitt eget tävlande i mountainbike tar mycket tid valde jag att sluta med racingen egentligen redan till säsongen 2015.

Välkommen alla mina gamla och våra nya kunder att lämna bilen till oss.

Jonas Gefvert, tekniker
Opel-Center Karlstad

null

Med stor glädje har vi nöjet att presentera vår VD för Opel-Center i Karlstad som öppnar 170201! Fredrik Thorsvret!

Hej!

Jag heter Fredrik Thorsvret och har fått förtroendet att driva Opel Center Karlstad tillsammans med min dedikerade personal. Jag är 48 år och bor på Hammarö med min fru Elin och två fantastiska döttrar, Maja 15 år och lillasyster Wilma 11 år. Tillbringa tid med barn och familj är verkligen den stora meningen med livet. Men det finns andra meningar med livet också. För mig är det skidåkning både på längden och utför, men helst utför! Löpträning har varit ett stort intresse, tyvärr inte lika mycket idag även om jag försöker hålla igång det! Sist men absolut inte minst bilar och motorer. Jag har haft många roliga bilar, älskar att köra och skruva. Inte särskilt bra på något utav det men gör det med passion! Har på senare år tagit racinglicens för att få köra på bana. Tror mig också hittat det optimala paketet där hela familjen finner glädje i en mindre Amerikansk båt, sk Daycruiser. Härligt V8 muller i kombination med samvaro, sol och bad på en spegelblank Vänern!

Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Men alla har ju Värmländska rötter, det är ju allmänt känt, så även jag. Min farfars farfar, Jonas Johannisson föddes i Glava, Arvika, Värmland 1850. Han vandrade till fots till Sundsvall för att arbeta vid sågverken där. Halvvägs på vandringen träffade han sin blivande fru. Lämnade kvar henne och gick till Sundsvall och ordnade arbete och bostad. Gick sedan tillbaka och hämtade henne. Han hade säker varit sugen på en Opel istället för att gå! Min pappa är uppvuxen på en bondgård på Alnön utanför Sundsvall. Min mamma är uppväxt i en livsmedelshandel i Torsåker, Gästrikland som var Hakonansluten, det som sedan blev dagens ICA. Mina föräldrar flyttade i slutet av 60-talet till Stockholm där jag tillbringade mina första knappa 30 år.

Lämnade storstan för 20 år sedan då flyttlasset gick till Sälen. Provade här på för första gången att ha personal som chef för en skidshop och skiduthyrning i Kläppen. Träffade min fru Elin och vi förlovade oss faktiskt i skidbacken! Vi fick vår första dotter Maja. Hann också med några år som marknadschef på Kläppen innan flyttlasset gick till Hammarö och Värmland där Elin är uppvuxen. Jag fick jobb som Sälj & Marknadschef på Cabby i Kristinehamn med Norden och delar av Europa som marknadsområde. Trivdes bra men kunde inte låta bli att nappa när Sunne Vattenpark skulle dras igång. Var första VD på denna eminenta anläggning tillsammans med ett fantastiskt nätverk lokalt och namnkunniga delägare som bland annat Bert Karlsson. Tyvärr blev tiden här lite kortare än planerat och det slutade i konkurs efter ca 2 år. En otroligt lärorik, kul och utvecklande period som jag minns med stor glädje. Efter detta äventyr hamnade jag på Elite Stadshotellet Karlstad som Hotelldirektör. Ett fantastiskt gäng i en fantastisk byggnad med historia och mängder av arrangemang, händelser, kända och okända gäster, men alla lika minnesvärda! Har sedan Stadshotellet drivit eget företag i reklambranschen med Svensk Direktreklam. Träffar mängder av företag och organisationer och hjälper dessa med sin marknadsföring. Verksamheten har utvecklats starkt tillsammans med min mycket drivna personal.

Jag kan så här långt summera ett yrkesliv med många oförglömliga möten. Jobbat i med och motgång i olika branscher. Gemensamt är dock kundkontakt, service och personal. När jag nu får chansen att utveckla Opel Center Karlstad med dessa beståndsdelar plus ett av mina absolut största intressen bilar och motorer så är lyckan total och det är helt omöjligt för mig att göra något annat än att med glädje ge mig in i detta! Hoppas vi ses snart i våra nyrenoverade lokaler på Bromsgatan, Våxnäs, Karlstad som vi öppnar 1 februari 2017! Välkomna!!

Fredrik Thorsvret, VD
Opel Center Karlstad

Kontakta oss

Adress Bromsgatan 9,
65341 Karlstad

Telefon: +46 54 20 33 880
Denna hemsida använder cookies för att ge dig
bästa möjliga användarupplevelse. Läs mer om
cookies
.